Toonbankverkoop

Hoe werkt toonbankverkoop in Cafca?

Cafca als ERP voor de HVAC & E installateur kent ook een commerciële module die toonbank-, winkel- of groothandelverkoop dekt.

De Modules COMMERCIEEL en KASBOEKEN zijn hiervoor vereist.

 

Wat is de flow?

  • Elke toonbankverkoop wordt geregistreerd met een leveringsbon.
  • Een leveringsbon wordt op naam gemaakt indien die een factuur wenst op of KLANT KONTANTE VERKOOP als een een kassaverkoop is.
  • De artikelen die de leveringsbon vullen kunnen geselecteerd worden uit de Cafca bibliotheek die ingedeeld is in één of meerdere catalogi en groepen.
  • Naast de brutoprijs kan een artikel bijkomend 3 verkoopprijzen hebben, die bulkgewijs  berekend werden a.h.v. marges op aankoopprijs.
  • Desgewenst kan een kortingstabel opgesteld worden, bijvoorbeeld kortingsgroep 1 is 10 % korting op Niko schakelaars, 7 % op Niko drukknoppen, etc.
  • Elke klant kan een prijsbepaling krijgen, bijvoorbeeld een zelfbouwer wordt gezet op verkoopprijs 1 en kortingsgroep 2.
  • Dit is niet noodzakelijk, dan wordt bijvoorbeeld de brutoprijs gerekend.
  • Artikelen die in een leveringsbon worden toegevoegd, worden van de voorraad afgeboekt.

 

Scanner en labelprinter?

Artikelen kunnen ook gescand worden met een vaste of draadloze scanner die tussen de PC en toetsenbord functioneert. Deze kan u aanschaffen bij uw reguliere IT partner.

Cafca levert ook een mobiele scanner die voorzien is met eigen software om door de winkel en magazijn te wandelen en te scannen wat men ‘pickt’. Op ’t einde wordt deze gedockt en een leveringsbon wordt gemaakt. Dit systeem werkt ook in combinatie met werkbonnen voor eigen techniekers.

Cafca kan ook een labelprinter leveren die direct vanuit de artikellijst barcode-etiketten kan afdrukken (op rol).

Kasboek?

Indien een KLANT KONTANTE VERKOOP gebeurt, wordt er gevraagd hoe er afgerekend wordt (speciën, bancontact, mastercard, …).  Deze betaling wordt geregistreerd in het kasboek waardoor u op het einde van de dag een kasverslag kunt afdrukken om over te nemen in uw dagboek winkelverkoop in uw boekhouding en/of in het papieren kasboek.

Facturen? 

U kan de KLANT KONTANTE VERKOPEN ook verzamelen in één factuur, waardoor de factuur regulier wordt geboekt in de boekhouding dagboek verkopen.

Zelfbouwers of vaste klanten die afhaling doen zonder te betalen, maar evengoed met betaling, kunnen op het einde van de maand of een te kiezen interval een verzamelfactuur krijgen. Dus de leveringsbonnen per klant verzamelen naar één factuur, is automatisch J

Boekhouding?

Cafca is geen boekhoudprogramma, maar koppelt wel.

De factuurlijnen kunnen elk een grootboekrekening krijgen waardoor in de boekhouding op verschillende 7 rekeningen kan geboekt worden. Men kan de grootboekrekening al vastleggen per artikel in de bibliotheek (bulkgewijs natuurlijk).

Facturen kunnen afgepunt worden als (gedeeltelijk) betaald en herinneringen kunnen automatisch worden verzonden.

Een reeks facturen kan in één bestand compatibel met elk Belgisch boekhoudpakket aangeleverd worden, waardoor ingave van factuurstukken door uw boekhouder vervalt.

Facturen kunnen ook in UBL en PDF bezorgd worden, hetzij aan de klant (ingeval de klant Industriëel of overheid is), hetzij aan de boekhouder, die hiermee ook weg kan in zijn (modern) boekhoudsysteem. Hierdoor vervalt de uitwisseling via

Wat biedt de commerciële module nog?

Toonbankoffertes om een prijsvoorstel voor uw klant te maken.

Orders om de goedgekeurde offertes te verzamelen en verder te behandelen naar een leveringsbon en factuur.

 

Welke modules zijn nog interessant i.s.m. de commerciële module?

Aankopen: bestelbonnen en aankoopfacturen

Voorraad: voorraadbeheer gekoppeld aan leverings- en werkbonnen voor afboeken en bestelbonnen voor bijboeken. Ondersteuning door een scanner en printer (zie terug). Besteladviezen, mutatieoverzichten, reservaties en multi-magazijn zijn ook voorzien.